menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós - csokis kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (Alfa-mix+Mix it-tel helyettesítettem)
25 gr porcukor
csipet só
4 gr Dr.oetker porélesztő
60 ml tej
80 gr joghurt
1 db M-es tojás
30 gr Liga

Töltelék:

125 gr túró
65 gr étcsokoládé

Kenéshez:

egy kisebb felvert tojás

Elkészítés:


A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tej+joghurt keverékét, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam. A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40 percet kelesztettem. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam a tésztát és kézzel párszor átgyúrtam, gombóccá formáztam és kb fél centi vastag téglalappá nyújtottam.
Rámorzsoltam a túrós és megszórtam a csoki darabokkal.
A rövidebbik oldalnál kezdve feltekertem és egy 20x11-es teflon formát kikentem olajjal, megszórtam vékonyan rizsliszttel és a feltekert tésztát beletettem.
Ismét letakartam és még 30 percet kelesztettem.
Tetejét felvert tojással kentem le és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő).

Trükkök, tippek, praktikák:


Többedik nap is nagyon finom volt, csak kicsit meg kellett melegíteni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
*Barhesz - csavart kalács
*Barhesz - csavart kalács

A langyos tejben elkeverek 1 tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztet tálba teszem, hozzáadom a sót, a tojást, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a van...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
KLASSZIKUS KUGLÓF
KLASSZIKUS KUGLÓF

1/2 dl tejet meglangyosítsunk, belekeverünk egy tk. cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd pár percre meleg helyre tesszük, hogy az élesztő felfusson. A robotgép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokoládés narancsos kalács
Csokoládés narancsos kalács

Az élesztőt a tejben a cukorral és egy kevés liszttel felfuttatjuk. A liszteket tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztává gyúrjuk. Kevés olajjal lekenjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk