5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál vaníliaaroma
csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 nagy alma
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavarjuk. A meghámozott almákat kisebb kockákra vágjuk és a tésztába kavarjuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy fél órát hideg helyre teszem. Az idő leteltével a tészta 2/3-át kiveszem és a többit visszateszem. A kivett tésztát 28 cm-es kör alakúra ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót és az édesítőt alaposan keverd össze, lehetőleg mixerben, így igazán krémes lesz az állaga. 2. Add hozzá a túróalaphoz a mag nélküli málnapürét, a vaníliát illetve a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tölteléket elkészítjük. A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit késes darálóban összezúzzuk. Kerekre kinyújtjuk egy papíros sütőlapra. Közepére halmozzuk a gyümölcsöt. A szélét körbe ráhajtjuk. A szélét lekenjük mascarponés e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes