5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál vaníliaaroma
csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 nagy alma
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavarjuk. A meghámozott almákat kisebb kockákra vágjuk és a tésztába kavarjuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Elkészítés: Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a s...
Elkészítési idő:200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...
Elkészítési idő:Először az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. A kesudiót lisztté őröljük/mixeljük és összekeverjük az almával és a többi hozzávalóval....
Elkészítési idő:1. A mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk. 2. 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. 3. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal,...
Elkészítési idő: