menu

Családireceptkönyv.hu

Almás piskóta


Írta:

Adag: 10-12 sz.
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál vaníliaaroma
csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 nagy alma

Elkészítés:


A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavarjuk. A meghámozott almákat kisebb kockákra vágjuk és a tésztába kavarjuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Almás piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcsös sütemény
Gyümölcsös sütemény

A hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Karamellás süti
Karamellás süti

1 cs. babapiskótát rummal megkenjük, ecset segítségével. Fele krém – babapiskóta – krém. Tetejére tejszínhab.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Raffaello golyó
Raffaello golyó

A cukorból és a vízből szirupot főzünk és kihűtjük. A kókuszt összekeverjük a tejporral. A kihűlt szirupot kikeverjük a margarinnal, majd ehhez hozzáadjuk a kókuszos tejport. 1 órá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Diós csokikenyér
Diós csokikenyér

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy kiolajozott, hosszúkás sütőformába töltjük. 160 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük, majd rácson kihűtjük. Közben felolvasztjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk