Családireceptkönyv.hu

Göngyölt fasírt


Írta:

Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 70 dkg darált sertéshús (lapocka)
 1 db zsemle (vagy a zsemle mennyiségének megfelelő kenyérsarka)
 1 ek mangalica zsír (púpos)
 1 közepes db vöröshagyma
 1 db tojás
 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
 1 csipet kakukkfű (jó nagy csipet )
 só ízlés szerint
 bors ízlés szerint
 2 gerezd fokhagyma (jó ducik)
 1 ek mustár (púpos)
Töltelék
 20 dkg füstölt sajt (szeletelve)
 4 db tojás
 15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve)
 2 teáskanál napraforgó olaj (kb.)

Elkészítés:


A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fordított hús
Fordított hús

A húst felszeleteljük, megmossuk, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután FORDÍTOTT sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket, vagyis: először morzsába, majd felvert tojásba, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemájjal töltött sertéssszelet
Csirkemájjal töltött sertéssszelet

A csirkemájat megtisztítjuk, majd apróra vagdaljuk. Kevéske olajon apróra kockázott vagy lereszelt hagymát pirítunk, majd hozzákeverjük a májat és borssal, majoránnával ízesítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sertésszelet „Jóasszony” raguval recept
Sertésszelet „Jóasszony” raguval recept

A szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés olajon szép pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Sült oldalas - OK
Oldalas - Sült oldalas - OK

1. Darabold fel a húst, csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. 2. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. 3. Vedd elő a tepsit, kend ki a zsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk