70 dkg darált sertéshús (lapocka)
1 db zsemle (vagy a zsemle mennyiségének megfelelő kenyérsarka)
1 ek mangalica zsír (púpos)
1 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 csipet kakukkfű (jó nagy csipet )
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (jó ducik)
1 ek mustár (púpos)
Töltelék
20 dkg füstölt sajt (szeletelve)
4 db tojás
15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve)
2 teáskanál napraforgó olaj (kb.)
A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
A húst felszeleteljük, megmossuk, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután FORDÍTOTT sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket, vagyis: először morzsába, majd felvert tojásba, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat megtisztítjuk, majd apróra vagdaljuk. Kevéske olajon apróra kockázott vagy lereszelt hagymát pirítunk, majd hozzákeverjük a májat és borssal, majoránnával ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés olajon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Darabold fel a húst, csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. 2. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. 3. Vedd elő a tepsit, kend ki a zsír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű