egy nagy (pl. gáz) tepsihez:
35 dkg liszt (pl. Nagyi titka)
5 db tojás (nagy)
8 dkg porcukor
2 dl étolaj
1 dl tej
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag sütőpor
1 kg kimagozott cseresznye
A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd.)
A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük hogy jó kemény habot kapjunk.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.
A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.)
Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.
Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.
Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig) Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és így kínáljuk.
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, tetszőleges méretű golyókat formázunk, amiket kilapítunk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ebből 11 db, kb. 5 cm átmérőjű keksz lesz, 190 fokon kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű