Családireceptkönyv.hu

Házi gulyáskrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg kápia paprika
7 dl paradicsomlé
8 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb fej fokhagyma
1 db friss zellerlevél szál
5 db babérlevél
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál őrölt bors
5 ek só
2 ek cukor
1 kk szalicil

Elkészítés:


A paprikákat alaposan megmossuk és eltávolítjuk a magházat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne mag, ha szükséges, ezért öblítsük le még egyszer.
Vágjuk minél apróbb darabokra a megtisztított paprikát, és a paradicsomlével együtt tegyük fel főni egy nem alumínium edényben. (A savas paradicsom miatt alumínium oldódhat ki, használjunk inkább rozsdamentes, vagy hagyományos mázas fazekat)
Amikor a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát is, a felaprított zeller zöldet és a többi fűszert! Figyelem! A só és a cukor még ne kerüljön bele!
Kb. egy órán át főzzük lassú tűzön, amíg minden jól megpuhul, majd a babérlevelet vegyük ki belőle és turmixoljuk pépessé. Aki csípősen szereti, turmixolás tehet bele 1 db hegyes erős paprikát is, természetesen magok nélkül!
Ezután újra tegyük fel főni, és amikor besűrűsödött, adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd két perc forralás után vegyük le a tűzről.
Keverjünk el benne egy csapott kávéskanál szalicilt, majd szedjük üvegekbe és hagyjuk szárazdunsztban egy napig hűlni.
Ebből a mennyiségből kb. 8 kis üvegnyi gulyáskrém lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás eperlekvár
Diétás eperlekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Snidlinges spárgaszósz
Snidlinges spárgaszósz

A spárgát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Jobb ha a fás végét még ezelőtt levágjuk, ez kb a spárga alsó harmada. Ezután megpirítjuk a kókuszolajon a kesudióval és snidlinggel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymalekvár
Hagymalekvár

Balzsamecetet a cukorral felforrósítom, bele a kis szeletekre vágott hagyma. Fél-1 óra (nekem fél óra volt) és végül bele a fűszerek. Plusz 10 perc és kész. Közben ha elfőli az ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk