50 dkg túró 450 g tejföl 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj 8 tojás 7 evőkanál liszt 7 evőkanál cukor 1 citrom reszelt héja tepsi kenéséhez:vaj
a tálaláshoz:baracklekvár
porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a zöldbanán liszte. Csomómentesre keverjük. A többi anyagot szintén hozzákeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a joghurtot egy kis tejjel összeturmixolom, a tojást kikeverem a cukorral és van.cukorral. Összeöntöm, majd hozzáadom a maradék tejet, a lisztet és a sütőport. Kiolajoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral habosra keverem, majd a többi hozzávalókat is hozzákeverem - az alma kivételével. A reszelt almát végül óvatosan egy fakanállal belekeverem. Előmel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű