menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós almáspite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojássárgája
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
A tészta hintéséhez:
zsemlemorzsa

A töltelékhez:
2 kg alma
fahéj
cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben

A tészta kenéséhez:
1 tojássárgája

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojás sárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.

Omlós almáspite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi
Palacsinta
Palacsinta

Kézi habverõvel egy tálban simára keverem és 15-20 percig pihentetem a tésztát. Az elsõ palacsinta sütése elõtt a palacsintasütõt olajjal kikenem,

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Éva
Mákos lepény – almával is nagyon finom
Mákos lepény – almával is nagyon finom

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BÖGRÉS VAJAS POGÁCSA
BÖGRÉS VAJAS POGÁCSA

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás morzsa
Szilvás morzsa

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A gyümölcsöt összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Kisebb hőálló tálba tesszük a gyümölcsöt. A vajat, a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk