A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojássárgája
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
A tészta hintéséhez:
zsemlemorzsa
A töltelékhez:
2 kg alma
fahéj
cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
A tészta kenéséhez:
1 tojássárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojás sárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.
A tésztához összedolgozzuk a lisztet a porcukorral, a vajjal, a tejszínnel, a tojássárgájával és egy csipet sóval, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 15 percig pihenni. Ezután téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű margarinhoz hozzákeverjük a cukrot, a mézet, a tojást és a tejfölt, és habosra keverjük. A kétféle lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű4 dl tejfölt összekeverem a porcukorral, a másik 4 dl pedig a kakaóval. Egy kerek tortaforma alját teleteszem egy réteg babapiskótával, majd rákenem a fél adag cukros tejfölt, ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk. 2. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes