40 dkg. nektarin
60 dkg. szílva
5 tojás
só
2 tasak vaníliás cukor
13 - 10 dkg cukor
25 dkg. vaj/mararin
1 citrom reszelt héja
25 dkg finom liszt
5 ek rum
fahéjas porcukor a szóráshoz
1. egy sütőpapírral kibélelünk egy mélyebb tepsit, a sütőt 180 'C-ra előmelegítjük. A gyümölcsöket tetszés szerint összedaraboljuk.
2. a tésztáához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a 13 dk. cukorral kemény habbá verjük. A 10 dk. cukrot és a vaníliás cukrot és a citromhéjat a vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzá adjuk a tojások sárgáját.
3. Lassan lyukas kanállal lazán hozzá keverjük a hab 1/3 részét, majd több részletben a maradékot és a lisztet úgy, hogy a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk. Sűrűn kirakjuk a tetejét a barackkal és a szilvával váltakozva 45-50 percig sütjük.
4. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A linzert géppel kidolgozzuk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a vajjal és a cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját és a rumot. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, a kakaóval és az apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük. A túróhoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször állítsd össze a tésztát. Mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát. A megpárolt almákkal borítsd be, kend le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű