menu

Családireceptkönyv.hu

Őszibarackos, szílvás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg. nektarin
60 dkg. szílva
5 tojás

2 tasak vaníliás cukor
13 - 10 dkg cukor
25 dkg. vaj/mararin
1 citrom reszelt héja
25 dkg finom liszt
5 ek rum
fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés:


1. egy sütőpapírral kibélelünk egy mélyebb tepsit, a sütőt 180 'C-ra előmelegítjük. A gyümölcsöket tetszés szerint összedaraboljuk.
2. a tésztáához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a 13 dk. cukorral kemény habbá verjük. A 10 dk. cukrot és a vaníliás cukrot és a citromhéjat a vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzá adjuk a tojások sárgáját.
3. Lassan lyukas kanállal lazán hozzá keverjük a hab 1/3 részét, majd több részletben a maradékot és a lisztet úgy, hogy a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk. Sűrűn kirakjuk a tetejét a barackkal és a szilvával váltakozva 45-50 percig sütjük.
4. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csokis gesztenyés piskóta
Csokis gesztenyés piskóta

Egy őzgerinc formát nagyon vékonyan kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral. A babapiskótákat megforgatjuk a rumos tejben, és szorosan egymás mellé rakva kibéleljük a formát. A ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓTORTA
TÚRÓTORTA

25 dkg margarin, 40 dkg porcukorral kikeverni, 6 k tejföl, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, pici citrom leve, mehet hozzá, most mehet bele az 1 kg túró. 6 k zselatint 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi fánk a legjobb
Farsangi fánk a legjobb

Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz). Rászórjuk a másik e...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyekocka
Gesztenyés - Gesztenyekocka

1. A tojássárgájákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet, és habosra kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk