• 6 tojás
• 6 evőkanál cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 6 púpozott evőkanál liszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. 3 evőkanál rumot, 1 evőkanál cukrot, 1 citrom reszelt héjával és levével összekeverünk, ebbe helyezzük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, azt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül. A birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat és daraboljuk fel. Ezután fahéjjal, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel. 2. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű