600 g zsírosabb tehéntúró,
100 g tejföl,
6 db tojás,
300 g cukor,
6 evőkanál liszt,
180 g vaj, (szoba hőmérsékletű legyen).
100 g mazsola,
1 tasak sütőpor,
só,
egy nagyobb citrom lereszelt héja,
2 teáskanál vaníliaaroma,
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Törjük fel a tojásokat és tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. Robotgépet használva kavarjuk ki a tojás sárgáját a cukorral, a vajjal és egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a túrót, a tejfölt, végül a lisztet amelyben elkevertük a sütőport és keverjük jól össze. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, majd keverjük a masszához. Miután belekevertük a felvert habot, beletehetjük a vaníliát, a reszelt citromhéját és a mazsolát. Az elkészített tésztát öntsük egy vajjal kikent kerek sütőformába (a tetejét szórjuk megszórhatjuk kakaóval) és süssük 45 – 50 percig. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, jó étvágyat!
Elkészítése: Az élesztőt langyos, kevésbé cukor tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, pici sót, a felfuttatott élesztőt,...
Elkészítési idő:Kimérjük a 3 dl tejet. Ebből kb. a felét átöntjük egy másik edénybe, beletesszük az 1 e.k cukrot és a mikróban megmelegítjük. Meleg legyen, de ne forró! Utána belemorzsoljuk az éle...
Elkészítési idő: 1 óra+ sülés1dcl tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne. A többi hozzávalóval keltésztát készitünk.Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik fel...
Elkészítési idő: