25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojás
csipetnyi só
A krémhez:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfix
3 dl habtejszín
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Dolgozzunk óvatosan, mert a lapok hamar megsülnek. Amíg sül, megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük, majd langyosra hűtjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd a kihűtött pudinghoz keverjük. A kihűtött lapra halmozzuk a krémet, befedjük a másik lappal. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd kínálhatjuk.
1. A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egye...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrni, fél órát kell hagyni pihenni. 2. 2 felé osztani a tésztát és tepsi nagyságúra (nagyobb fajta tepsi, mert különben túl vastag lesz a tészta) kinyújtani. 3. V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kb 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű