menu

Családireceptkönyv.hu

Házi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojás
csipetnyi só
A krémhez:

1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfix
3 dl habtejszín

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Dolgozzunk óvatosan, mert a lapok hamar megsülnek. Amíg sül, megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük, majd langyosra hűtjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd a kihűtött pudinghoz keverjük. A kihűtött lapra halmozzuk a krémet, befedjük a másik lappal. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd kínálhatjuk.

Házi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós - Boszorkány-pogácsa
Diós - Boszorkány-pogácsa

1. A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: minitunder
Dió Habos Sütemény
Dió Habos Sütemény

A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás varázs
Almás - Almás varázs

1. Összegyúrni, fél órát kell hagyni pihenni. 2. 2 felé osztani a tésztát és tepsi nagyságúra (nagyobb fajta tepsi, mert különben túl vastag lesz a tészta) kinyújtani. 3. V...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Egyszerü sajtos pogácsa
Egyszerü sajtos pogácsa

Az élesztőt kb 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk