25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojás
csipetnyi só
A krémhez:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfix
3 dl habtejszín
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Dolgozzunk óvatosan, mert a lapok hamar megsülnek. Amíg sül, megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük, majd langyosra hűtjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd a kihűtött pudinghoz keverjük. A kihűtött lapra halmozzuk a krémet, befedjük a másik lappal. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd kínálhatjuk.
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat elkeverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a kókuszreszeléket, végül a citromhéjat. Elég ragacsos tésztát kapunk. 1 órára hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKülön-külön összedolgozzuk a piros és a zöld részt. A zöldet téglalap alakúra nyújtjuk, a pirosból mandarin nagyságú golyókat formálunk, a zöld részből akkora darabokat vágunk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej nagy részét feltesszük egy lábosban forrni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a cukros tojással. A visszatarto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű