Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
só, langyos víz
olaj
Elkészítése:
Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész hozzáöntjük a liszthez, amihez előzőleg hozzákevertük a sót. Langyos víz hozzáadásával jól bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt kb. 2 cm vastagságúra kisodorjuk, vagy csak kézzel széthúzzuk, feldaraboljuk, és még 10 percet letakarva pihentetjük. Sütés előtt kissé megnyújtjuk őket, és forró olajban kisütjük.
A lisztet a sóval összegyúrjuk, úgy, hogy folyamatosan adjuk a tésztához a többi adalékanyagot, amíg az megfelelő állagú nem lesz. Tésztából bucit formázunk, lisztezett asztalra t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. A tészta osztása 6 × 153g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése 4. Pihent...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűMindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg. 2. 10 percre, letakarva meleg helyre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 percig kelesztettem, feltekertem kiflinek, újabb 20 percig kelesztettem. Lekentem tojássárgájával, megszórtam köménnyel. Légkeveréssel 175 fokon 20 percig sütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű