70 dkg sertéscomb
1 vöröshagyma
15 dkg gomba
liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
torma
70 dkg sertéscombot mintegy 6 cm hosszú és 2 cm széles szeletekre vágunk. Egy reszelt vöröshagymával együtt zsíron megsütjük, megsózzuk, majd egy kevés vízzel föleresztve, puhára pároljuk. Közben 15 dkg gombát megtisztítunk, megmosunk, vékony szeletekre vágjuk, a húsra szórjuk, és az egészet liszttel meghintve, együtt pirítjuk a hússal. Amikor a gomba is elkészült, a levébe 2 dl tejfölt öntünk, amit előzőleg két evőkanál mustárral kevertünk el. Reszelünk bele egy kevés tormát is —mert az orosz mustár tormával kevert —, ezután jól összefőzzük. Rizskörettel, vagy vajjal meglocsolt metélt tésztával tálaljuk. De adhatunk hozzá burgonyát is.
A mustáros szaftnak és a finom húsdaraboknak te sem tudsz majd ellenállni! Én már dupla adagot szoktam készíteni, különben nem marad holnapra!
A húst bedörzsöljük a fűszerekkel, és 2 órán keresztül pihentetjük. A grillzöldséghez feldaraboljuk az alapanyagokat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, megsózzuk és megbors...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A húst elkezdjük felszeletelni, de ne vágjuk át teljesen. Csak “zsebeket” vágjunk bele. 2. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni egy éjszaká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst hosszúkás, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. 2. A füstölt szalonnát vékony metéltre, a vöröshagymát finomra vágjuk. 3. A sertészsírt felhevítjük, beletesszük az ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű