25-30 darabhoz
1 nagyobb fej savanyított káposzta
500 g vágott, savanyított káposzta
A töltelékhez
1000 g kicsit zsírosabb darált hús, pl. sertéslapocka
100 g darált füstölt tarja
150 g rizs
3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt pirospaprika
Ha szükséges, átmossuk a káposztaleveleket és a vágott káposztát, a levelekből a vastagabb ereket kivágjuk.
A töltelék hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, és egyenként megtöltjük a leveleket.
A fazék aljára terítjük a vágott káposzta felét.
Nem túl szorosan, állítva belerakjuk a töltött káposztát, majd a vágott káposzta másik felével befedjük.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és lassú tűzön bő két órát főzzük.
Tejföllel kínáljuk.
1. Rizs elkészítése: víz enyhe forralása, a só, a sáfrány és a leveskocka feloldása, a rizs hozzáadása, elkeverése, majd alacsony lángon való főzése/párolása kb. 30 percen át, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLényegében rizses hús, csak nem megszokott módon több szafttal rendelkezik és paradicsomos alappal készül, ami határozottan nem rontja el. Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEdényt hideg vízzel közelíteni. Tejet felforralni. Búzadarát, cukrot és sót összekeverni és beleszitalni a tejbe. Megszórni a fahéjjal és vaníliával.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát és a krumplit, felöntjük vízzel. (hogy félig ellepje a krumplikat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű