Családireceptkönyv.hu

Vörösboros marhapörkölt bográcsban.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre ()
1 kg marhalábszár
10 dkg zsír
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
2 dl vörösbor
1 ek. pirospaprika
1 kk. őrölt kömény

Elkészítés:


A húst megmossuk és kb. 3*3 centis kockára vágjuk.
A sertészsírt a serpenyőben felforrósítjuk, majd a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk benne.
A pirospaprikát belekeverjük és a köménymagot is beleszórjuk.
Rádobjuk a húst és folytonos kevergetés közben megpirítjuk.
Amikor megpirult, mindig egy kis vizet vagy vörösbort aláöntve, puhára pároljuk.
A felszeletelt zöldpaprikát, és a kis kockára vágott paradicsomot beletesszük, majd a zöldségekkel együtt készre főzzük.
Köretnek pásztortarhonyát, főtt krumplit vagy akár friss ropogós kenyeret kínálunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha hosszan tartja magát ez az őszies tavasz, vagy jelen pillanatban a tavaszias ősz akkor elővehetjük a bográcsot, és csinálhatunk a barátainkkal egy bográcsos vörösboros estét. Előrejelzések azt mutatják, hogy nagyon meleg nyarunk lesz, ezért használjuk ki ezt az időt a bográcsos főzőcskézéshez. Ehhez az ételhez, mindenképpen marhalábszár vásároljunk, nem fogjuk megbánni, a barátaink, mind a tíz ujjukat megnyalják majd ebéd, vagy vacsora után.

Vörösboros marhapörkölt bográcsban.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Svájci burgonya - OK
Svájci burgonya - OK

1. A burgonyát kisütjük. 2. A párizsit apró kockára vágjuk, beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd sózzuk, borsozzuk. 3. A sajtot lereszeljük, felét a tejfölös-p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi rakott burgonya
Szabolcsi rakott burgonya

A burgonyát megfőzzük héjastól sós vízbe. A hagymát felkockázzuk,olajon dinszteljük az apróra vágott fokhagymát hozzáadom a darált húst fehéredésig pirítom,majd a piros paprikát é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csirketorta zöldségekkel
Csirketorta zöldségekkel

A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A csirkemelleket vékony szeletre felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. A...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Húsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk