1 kg rétesliszt
5 dkg élesztő
3 tojás
6 kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
40 dkg zsír
1 zacskó mazsola
Bedagasztjuk a tésztát, kétfelé vesszük, egyik felébe beledagasztjuk a vaníliát, másikba a kakaót. Ha megkelt mind a kettő, megint kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük zsírral, meghintjük jól cukorral és feltekerjük. Egy fehéret és egy barnát összecsavarunk és megkenjünk cukrozott tejjel.
A tejet a cukorral és az élsztővel összekeverjük, pár perc alatt felfut. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgát, a sót és az olvasztott vajat. Dagasztjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg lisztből dagasztottam, fele rétes, fele finomliszt. 5 dkg élesztőt felfuttattam kb. 2 dl tejjel és egy ek. cukorral és két kanál rétesliszttel. Mikor felfutott, belekevertem 3...
Elkészítési idő: 2,5 ó Nehézség: KözepesFuttassuk fel az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben. Szitáljuk a lisztet egy edénybe, majd a közepén készítsünk mélyedést és öntsük bele a felfuttatott élesztőt. A maradék teje...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Egy tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután kevergessü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű