menu

Családireceptkönyv.hu

Kelbimbókrémleves csípős virslivel


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg kelbimbó
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín (20%)
3 ek olívaolaj
1 ek ételízesítő
borsikafű ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
10 dkg chilis virsli
1.2 l víz

Elkészítés:


Az olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, egy-két percig pároljuk, belerakjuk a tisztított kelbimbót, felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, és felforraljuk.
Közben fűszerezzük: ételízesítővel, sóval, borssal, borsikafűvel, szerecsendióval, majd puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, simára turmixoljuk egy botmixer segítségével, majd hozzáadjuk a sűrű tejszínt, ha szükséges, utánízesítjük, egyet forralunk rajta, és kész. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá.
A virsliket karkára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, ezzel tálaljuk ezt az ízletes levest.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabimami
Tojásleves
Tojásleves

Zsiradék, liszt, köménymag (pár szem) és pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek. Felengedem vízzel, teszek bele kicsi ételízesítőt, (ha kell még akkor sót) ételízesítő sós. A...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz tojásleves parmezánnal (Stracciatella leves)
Olasz tojásleves parmezánnal (Stracciatella leves)

Tegyük oda a levest főni . Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó levesbe szépen öntsük a tojást és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia burgonyakrémleves (Bmintbalázs)
Francia burgonyakrémleves (Bmintbalázs)

Tisztítsd meg a krumplit, vágd negyedbe és vékony szeletekre. A felhasználásig tedd hideg vízbe. A póréhagymának vágd le a végét és a zöld szárát. Ehhez a leveshez csak a fehér és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymákat pucold meg és vékonyan csíkozd fel. A fokhagymát is vágd apró kockákra. A felmelegített olívaolajon pirítsd meg a hagymákat. Ha már szép arany sárga, öntsd fel a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk