3 evőkanál tej
fél élesztő
2 evőkanál porcukor
45 dkg liszt
2 tojás
25 dkg vaj
20 dkg dió (ízlés szerint, én többet használok)
15 dkg cukor (ízlés szerint, én csak szemmértékkel szórom meg)
1 vaníliás cukor
lekvár (Én egy 7 dl-es üveget belerakok)
csoki
A tejben a porcukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadom a lisztet, vajat és a 2 tojást. Összedolgozom a tésztát, 3 gombócra osztom. Egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Kinyújtok egy gombócot, megszurkálom villával, megkenem fél üveg lekvárral és bőségesen megszórom dióval. A diót meg szórom cukorral és a vaníliás cukor felével. Jöhet a második gombóc nyújtása. Jöhet a szurkálás, lekvár, dió, cukor és a vaníliás cukor másik fele. 25-30 percig sütöm 180 fokon. Én csokimázat főzök rá. Ezt még forrón kenem el rajta. Ha csokit használok, akkor megvárom míg kihűl. Amint megdermed a csoki rajta, lehet fogyasztani.
A kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából. Ha a golyók elkészültek,...
Elkészítési idő: 1,5 óA lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elmorzsoljuk a liszttel. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő:A tojásfehérjékből 1 ek cukorral verjünk kemény habot. A tejből vegyünk el 1 dl-t, a többit forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat. Lass...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...
Elkészítési idő: