6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
2 db citrom leve és reszelt héja
1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális)
1 kk szódabikarbóna
csipetnyi só
Tetejére:
50 g étcsokoládé
1 ek olaj
A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.
Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával nézzük meg átsült-e a süteményünk. Rácsra téve hűtjük, majd olvasztott csokival locsoljuk tetejét.
A csoki dermedése után recés késsel szépen szelhető :)
Tészta: A vajat a cukorral tojásokkal habosra keverjük. Belerakjuk a joghurtot citromhéjat, majd fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan kivajazott-lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd elegyítjük a habosra kevert rumos-zsemlemorzsás-sárgájás gesztenyepürével, és 180 fokon a forma méretétő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrót egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a citrom héját, majd a liszteket, amibe belekevertük a sütőport, és jól összekeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes