Hozzávalók:
a sárga piskótához:
5 tojás
5 dkg darált mandula
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
a mákos piskótához:
5 tojás
5 dkg darált mák
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
továbbá:
cukormentes lekvár (én szilvát használtam, de a meggy és a barack is jól passzol hozzá)
A sárga piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A mákos piskótát ugyanúgy készítjük el, mint a sárgát, értelem szerűen mákot használva a mandula helyett. A kihűlt mákos piskótát vékonyan megkenjük a lekvárral. Rátesszük a mandulás tésztát, enyhén lenyomkodjuk, hogy a két rész összeragadjon. Két egyforma részre vágjuk. Az egyik tetejét megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a másik részt, így alakítva ki a sütemény csíkosságát. Végül tetszés szerint szeleteljük
A kókuszreszeléket, kókuszlisztet, a kókusztejszínt, olajat és az eritritet egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Kisebb tallérokat (b. 5-6 centi átmérőjű) formáztam belőle és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet 4 cs. vaníliás cukorral és a sima cukorral feltesszük forralni. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét szintén 2 cs. vaníliás cukorral felverjük. A sárgáját kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk, majd attól függően, mekkora kifliket szeretnénk, í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű