- 15 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 cs vanília cukor,
- 2 citrom reszelt héja,
- 4 tojás,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg búzadara,
- 50 dkg tehéntúró,
- 4 ek olaj a sütéshez,
- 5 dkg szeletelt mandula a tálaláshoz.
A rebarbarakompóthoz:
- 50 dkg rebarbara,
- 1/2 citrom leve,
- 25 dkg eper,
- 2 ek porcukor,
- 1 cs vanília cukor,
- 1 kis cs citromfű
A rebarbarát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a citromlével 2 evőkanálnyi vízben kissé megpároljuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a felét botmixerrel pürésítjük. A rebarbarához keverjük az eperpürét, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A citromfüvet leöblítjük, finomra vágjuk. A maradék epret apróra vágjuk és a többihez keverjük a citromfűvel együtt. Tálalásig félretesszük. A puffancsokhoz a puha vajat a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a masszát nagyobb adagokban kanállal beleszaggatjuk (kb. 20 db lesz), közepes lángon mindkét oldalát megsütjük, majd a mandulával megszórjuk, és tálalhatjuk is.
A kimagozott cseresznyét mossuk meg, vágjuk félbe. Egy kis lábasban melegítsük össze 100 gramm cukorral, ahogy melegszik, a cseresznye levet fog engedni. Gyöngyözve, alacsony lángo...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat olvaszd fel mikróban. 2. A lisztet keverd össze a sütőporral, cukorral, sóval egy tálban. 3. A liszthez öntsd hozzá a tejet, olvasztott vajat és kezd el összekeverni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. A vajat érdemes ezen a ponton felolvasztani, hogy szépen visszahű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a porcukorral, vaniliás cukorral elkeverjük. A tejet feltesszük forrni, addig a zselatint egy pici tejjel morzsalékosra keverjük. Ha forr a tej,a tűzről levéve a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű