- 15 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 cs vanília cukor,
- 2 citrom reszelt héja,
- 4 tojás,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg búzadara,
- 50 dkg tehéntúró,
- 4 ek olaj a sütéshez,
- 5 dkg szeletelt mandula a tálaláshoz.
A rebarbarakompóthoz:
- 50 dkg rebarbara,
- 1/2 citrom leve,
- 25 dkg eper,
- 2 ek porcukor,
- 1 cs vanília cukor,
- 1 kis cs citromfű
A rebarbarát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a citromlével 2 evőkanálnyi vízben kissé megpároljuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a felét botmixerrel pürésítjük. A rebarbarához keverjük az eperpürét, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A citromfüvet leöblítjük, finomra vágjuk. A maradék epret apróra vágjuk és a többihez keverjük a citromfűvel együtt. Tálalásig félretesszük. A puffancsokhoz a puha vajat a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a masszát nagyobb adagokban kanállal beleszaggatjuk (kb. 20 db lesz), közepes lángon mindkét oldalát megsütjük, majd a mandulával megszórjuk, és tálalhatjuk is.
karamell Az erythritolt (eritritet) a mézzel és a vízzel közepes lángon, sokszor átkeverve elkezdjük felmelegíteni. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon, és mély borostyán sárga szí...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat elkeverjük, és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fede...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, 5 dl tejszínt felforralunk egy csomag vaníliás cukorral, kicsit hagyjuk hűlni. Közben 20 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk 3 dkg vajat vagy margarint, 2 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű