500 g túró
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
8 g vaníliás cukor
100 ml víz
6 lap zselatin
Először beáztatjuk a zselatinlapokat 100 ml vízbe egy pár percre, majd összemelegítjük 150ml vízzel, majd félretesszük.
A töltelékhez a túrót le passzírozzuk, majd ízesítjük vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy kis porcukorral.
Hozzákeverjük a zselatint, és betesszük hűtőbe pihenni egy órára.
A pihentetés után folpackra halmozunk kisebb adagokat és feltekerjük hosszúkásra. Így tesszük be a fagyasztóba őket 2 órára.
Kicsomagoljuk a rudakat, tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket, majd gyors mozdulatokkal megforgatjuk őket az olvasztott étcsokiban. Sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni.
A fügét vágjuk darabokra, majd öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje. / ha aszaltból készítjük / Amíg a füge megszívja magát vízzel, addig daráljuk le a diót,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt felmelegitjük. A muffiforma mélyedéseit kikenjük vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Egy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A gesztenyét megmosom,1 órát főzöm,leöblítem hideg vízzel, majd középen bevágom. 2. Kiskanállal kiszedem a gesztenyét,utána húsdarálón ledarálom. 3. 1 kg darált gesztenyéh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűz fölött addig keverjük, amíg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű