500 g túró
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
8 g vaníliás cukor
100 ml víz
6 lap zselatin
Először beáztatjuk a zselatinlapokat 100 ml vízbe egy pár percre, majd összemelegítjük 150ml vízzel, majd félretesszük.
A töltelékhez a túrót le passzírozzuk, majd ízesítjük vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy kis porcukorral.
Hozzákeverjük a zselatint, és betesszük hűtőbe pihenni egy órára.
A pihentetés után folpackra halmozunk kisebb adagokat és feltekerjük hosszúkásra. Így tesszük be a fagyasztóba őket 2 órára.
Kicsomagoljuk a rudakat, tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket, majd gyors mozdulatokkal megforgatjuk őket az olvasztott étcsokiban. Sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni.
Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a mandulát, valamint a tojást, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd gombóccá form...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűPiskótát készitünk...6 tojás fehérjét felverünk,adunk hozzá 6 ek cukrot,majd a sárgákat.Kézzel hozzákeverjük a lisztet és kakaót,valamint a sütőport.Tepsit kibélelünk papirral és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat a cukorral, a liszttel és kb. 1 dl tejjel összekeverem csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral felteszem a tűzhelyre és amikor felforr, akkor hozzáöntöm a tojás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A banánokat villával kicsit összetörjük, majd a vajjal és a cukorral együtt jól elkeverjük. Ezután jöhet hozzá a többi hozzávaló, az apróra vágott étcsokival és tökmaggal (vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű