500 g túró
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
8 g vaníliás cukor
100 ml víz
6 lap zselatin
Először beáztatjuk a zselatinlapokat 100 ml vízbe egy pár percre, majd összemelegítjük 150ml vízzel, majd félretesszük.
A töltelékhez a túrót le passzírozzuk, majd ízesítjük vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy kis porcukorral.
Hozzákeverjük a zselatint, és betesszük hűtőbe pihenni egy órára.
A pihentetés után folpackra halmozunk kisebb adagokat és feltekerjük hosszúkásra. Így tesszük be a fagyasztóba őket 2 órára.
Kicsomagoljuk a rudakat, tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket, majd gyors mozdulatokkal megforgatjuk őket az olvasztott étcsokiban. Sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni.
A fügét vágjuk darabokra, majd öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje. / ha aszaltból készítjük / Amíg a füge megszívja magát vízzel, addig daráljuk le a diót,...
Elkészítési idő:A tojásokat gépi habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj valamint a szódabikarbóna és eritrit. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe a...
Elkészítési idő: 10 percEgy megybefőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral. 5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszíne...
Elkészítési idő: 1,5 óra