tészta
50 dkg liszt
2 kiskanál só
0,5 kiskanál sütőpor
1,5 dl tej
12,5 dkg margarin
Töltelék:
12,5 dkg margarin
20 dkg reszelt trappista sajt
pici pirospaprika
Tészta alapanyagait összegyúrni, 3 részre osztani, késfok vastagra nyújtani, és a töltelékkel megkenni. Felcsavarni, mint a beiglit. Hűtőbe
tenni, másnap nagyon vékonyra szelni, és lefektetve világosra sütni.
A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a töpörtyűkrémmel. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. Míg az élesztő felfut, addig a dagasztótálba belemérjük az összes többi hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint és a sót. Középre, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt és 1 evőkanálnyi kivételével a po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe keverjük bele a cukrot, az élesztőt morzsoljuk bele, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval és borssal...
Elkészítési idő: 1 óra 25+35 per Nehézség: Könnyű