1 kg sütőtök,
2 db közepes burgonya,
1 fej vöröshagyma,
3 ek olaj,
1 ek méz,
1,5 dl narancslé,
2 dl tejszín,
1 mk szerecsendió,
1 mk gyömbérpor,
Só,
Bors,
Ételízesítő.
A tököt jól megmossuk, feldaraboljuk és 200c fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A belsejét kikaparjuk, héját és a magokat külön edényben ételízesítővel megszórva feltesszük főni.
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a tököt. Felöntjük a tök héjából készült alaplével, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, gyömbérrel ízesítjük
Ha megpuhult a burgonya, beletakjuk a mézet és a natancslevet. Tejszínnel sűrítjük, botmixerrel pépesítjük, majd leszűrjük.
Pirított magvakkal tálaljuk.
-
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldbabot vegetás vízben előfőzöm.ha félig puha,hozzáteszem a többi zöldséget és a kolbászt is Készre főzöm és tejszínnel felengedem Vagy lisztes tejföllel,ha az van kéznél
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirosp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesEgy kiadós vasárnapi családi összejövetel után bizonyára marad a bőséges ebédből. Nálunk legalábbis ez a helyzet. Ilyenkor, másnapra vetem be a maradékból varázslat tudományomat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű