1 kg sütőtök,
2 db közepes burgonya,
1 fej vöröshagyma,
3 ek olaj,
1 ek méz,
1,5 dl narancslé,
2 dl tejszín,
1 mk szerecsendió,
1 mk gyömbérpor,
Só,
Bors,
Ételízesítő.
A tököt jól megmossuk, feldaraboljuk és 200c fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A belsejét kikaparjuk, héját és a magokat külön edényben ételízesítővel megszórva feltesszük főni.
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a tököt. Felöntjük a tök héjából készült alaplével, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, gyömbérrel ízesítjük
Ha megpuhult a burgonya, beletakjuk a mézet és a natancslevet. Tejszínnel sűrítjük, botmixerrel pépesítjük, majd leszűrjük.
Pirított magvakkal tálaljuk.
A gyömbért, a fokhagymát, néhány percig kavargatva pirítjuk kevés olajon vagy tisztított vajon. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! 2. Beletesszük a tököt, átforgatjuk, és legalább 5-6...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű