1 kg sütőtök,
2 db közepes burgonya,
1 fej vöröshagyma,
3 ek olaj,
1 ek méz,
1,5 dl narancslé,
2 dl tejszín,
1 mk szerecsendió,
1 mk gyömbérpor,
Só,
Bors,
Ételízesítő.
A tököt jól megmossuk, feldaraboljuk és 200c fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A belsejét kikaparjuk, héját és a magokat külön edényben ételízesítővel megszórva feltesszük főni.
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a tököt. Felöntjük a tök héjából készült alaplével, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, gyömbérrel ízesítjük
Ha megpuhult a burgonya, beletakjuk a mézet és a natancslevet. Tejszínnel sűrítjük, botmixerrel pépesítjük, majd leszűrjük.
Pirított magvakkal tálaljuk.
A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat tisztítsd meg, majd darabold szimpatikus formákra. A hagymát szintén kockázd fel, lehetőleg minél apróbbra, a répákat és a zellert is tisztítsd meg és darabold fel. Ha m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, ho...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű