5 db tojás,
60 g liszt,
60 g sertészsír,
10 g mustár,
40 g vöröshagyma,
10 g fokhagyma,
fűszerpaprika,
ételízesítő,
só,
őrölt köménymag,
babérlevél.
Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadunk apróra darabolt vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, kiforraljuk, közben ízesítjük sóval, ételízesítővel, mustárral, és adunk hozzá babérlevelet, illetve őrölt köménymagot. A tojásokat felütjük egy keverőtálba és elhabarjuk, és a forrásban lévő leveshez öntjük állandó keverés közben. Rövid forralás után tálaljuk.
Másik elkészítési mód:
Egy fazékban megfelelő mennyiségű vizet forralunk. Beletesszük az egész vöröshagymát (amit a végén kiveszünk), zúzott fokhagymát, mustárt, a babért és a fűszereket. Egy másik edényben zsemleszínű rántást készítünk, fűszerpaprikát szórunk rá, majd ezzel sűrítjük be a levesünket. Az elhabart tojásokat a legvégén hozzáadjuk, és készre főzzük az ételt.
A mustár hanyagolható, használhatunk helyette étel ecetet is.
Néhány tojást egészben is ráöthetünk a végén.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűTetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forr...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA húst kicsontozom, bõrét lehúzom, apró kockára vágom. A zsiradékon a hagymát (aprókocka) megpirítom, leveszem a tüzrõl, meghintem pirospaprikával, rádobom a húst, átforgatom és ke...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes