Hagyma, hagyma és hagyma ez a titok nyitja :D
Nah jo vegyük komolyan én ezt nagyon sűrűre és sokat szoktam csinálni.
5-10 fej hagyma (megpucolva és nagyobb szeletekre felvágva)
1-2 póréhagyma felszeletelve
Újhagyma ízlés szerint
Lilahagyma is (elhagyható)
Fokhagyma
Víz (alaplé)
Só
Bors
Kakukkfű
1 pohárka fehérbor
Sajt
Toastkenyér vagy rendes kenyér
Olívaolaj
Vaj
1 kevés Borecet
Nah szóval kezdjük az elején a pucolásnál és a darabolásnál. Nagyjából egy fél napod plusz 10 csomag zsebkendő és már túl is vagy rajta.
Szeletelj fel mindent egy nagy lábasba de a fokhagymát egy külön kis tálkába tedd.
Egy nagy lábast tegyél fel hevítsd fel rakj bele olívaolajat, és egy jó adag vajat kb 5 dkg-ot.
Majd hajítsd rá a hagymát és itt kezdődik a meló, 1-2 óra ácsorgás némi pihenővel és folyamatos kavargatással.
Nah szóval első lépésnek kb egy 30-60 percen keresztül párolás nyugodtan hagyhatod hogy odakapjon a lábas aljára majd kapard fel!
Azután hagyd ujra hogy lepiruljon majd megint kapard fel és ezt kell végig csinálni így oldódik ki a cukor a hagymából, és a vajból is.
Ezután a pohárka bor felét öntsd bele (maradékot idd meg) és szépen kapard fel az alját.
Add hozzá a fokhagymát még egy 10 dkg vajat és folytasd tovább a párolást addig amíg ez a hagyma szép aranyba nem lesz.
Ezután öntsd fel vízzel (dobj bele két kockát) vagy az alaplével (viz felforralni kocka bele és kész is),
Ízesítsd sóval, borssal, és kakukkfűvel és Egy kevés borecettel.
Az a jó ha egyszerre érzed az édeskés ízt de közben a finoman fűszeres is.
Tepsi alját olajozd be keneges át a toastkenyerek alját tetejét vastagon szórd meg sajttal és 200 fokon hmm olvaszd rá a sajtot amíg megpirul.
Egy tányérra szedj a jo forró, és sűrű levesből majd tetejére rakj 1-2 szelet sajtos toastot.
A sajtkedvelők akár a levesre is szórhatnak sajtot és arra a toast.
1: A megmosott megtisztított sütőtököt lereszelve az olvadt margarinon megfuttatjuk 2: Kevés enyhén sózott vízben feltesszük főni 3: Hozzáadjuk a fűszereket. 4: Amikor megfőtt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a zsíron dinszteljük ,hozzáadjuk a vékony kockára vágott burgonyát felöntsük vízzel,fűszerezzük.Majd ha megfőtt a burgonya botmixerrel turmixoljuk ,hozzá adjuk a tömlős s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg). Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű