menu

Családireceptkönyv.hu

Francia Hagymaleves az igazi ízek


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hagyma, hagyma és hagyma ez a titok nyitja :D
Nah jo vegyük komolyan én ezt nagyon sűrűre és sokat szoktam csinálni.
5-10 fej hagyma (megpucolva és nagyobb szeletekre felvágva)
1-2 póréhagyma felszeletelve
Újhagyma ízlés szerint
Lilahagyma is (elhagyható)
Fokhagyma
Víz (alaplé)

Bors
Kakukkfű
1 pohárka fehérbor
Sajt
Toastkenyér vagy rendes kenyér
Olívaolaj
Vaj
1 kevés Borecet

Elkészítés:


Nah szóval kezdjük az elején a pucolásnál és a darabolásnál. Nagyjából egy fél napod plusz 10 csomag zsebkendő és már túl is vagy rajta.
Szeletelj fel mindent egy nagy lábasba de a fokhagymát egy külön kis tálkába tedd.
Egy nagy lábast tegyél fel hevítsd fel rakj bele olívaolajat, és egy jó adag vajat kb 5 dkg-ot.
Majd hajítsd rá a hagymát és itt kezdődik a meló, 1-2 óra ácsorgás némi pihenővel és folyamatos kavargatással.
Nah szóval első lépésnek kb egy 30-60 percen keresztül párolás nyugodtan hagyhatod hogy odakapjon a lábas aljára majd kapard fel!
Azután hagyd ujra hogy lepiruljon majd megint kapard fel és ezt kell végig csinálni így oldódik ki a cukor a hagymából, és a vajból is.
Ezután a pohárka bor felét öntsd bele (maradékot idd meg) és szépen kapard fel az alját.
Add hozzá a fokhagymát még egy 10 dkg vajat és folytasd tovább a párolást addig amíg ez a hagyma szép aranyba nem lesz.
Ezután öntsd fel vízzel (dobj bele két kockát) vagy az alaplével (viz felforralni kocka bele és kész is),
Ízesítsd sóval, borssal, és kakukkfűvel és Egy kevés borecettel.
Az a jó ha egyszerre érzed az édeskés ízt de közben a finoman fűszeres is.
Tepsi alját olajozd be keneges át a toastkenyerek alját tetejét vastagon szórd meg sajttal és 200 fokon hmm olvaszd rá a sajtot amíg megpirul.
Egy tányérra szedj a jo forró, és sűrű levesből majd tetejére rakj 1-2 szelet sajtos toastot.
A sajtkedvelők akár a levesre is szórhatnak sajtot és arra a toast.

Francia Hagymaleves az igazi ízek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas almaleves gombóccal
Fahéjas almaleves gombóccal

Első lépésben készítsük el a gombócokat: az egyik almát hámozzuk meg és reszeljük le. Adjunk hozzá fél evőkanál citromlevet, egy kis citromhéjat, egy evőkanál porcukrot és zsemlemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros palócleves
Kapros palócleves

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a felkockázott húst. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Amikor f...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KRUMPLIGULYÁS
KRUMPLIGULYÁS

A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Daragaluska leves egyszerűen
Daragaluska leves egyszerűen

A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre párolom. A hagymát kiveszem a levesből. Feltöltöm kellő mennyiségű vízzel, hozzáadom a leveskocká...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk