1 merő kanál zsír (nem baj, ha egy picivel kevesebb)
1 merőkanál kristálycukor,
3 púpozott merőkanál liszt
3 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl,
1 sütőpor
1,5 kg alma (kb), kristálycukor és fahéj (ízlés szerint) Én nem szoktam megdinsztelni, csak összekeverem, állni hagyom, majd jól kinyomkodom.
A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd két felé osztjuk, kinyújtjuk az egyik tésztás és (zsírozott,lisztezett tepsibe terítjüik) Ezen elosztjuk a lereszelt, ízesített almát, befedjük a másik tésztával. A felső tészta tetejét megkenjük a tojások fehérjével (elég 1 tojás fehérje is, a többit másra is fel lehet használni), majd az egész tésztát megszórjuk kristálycukorral. Legvégül villával megszurkáljuk a tetejét és forró sütőben addig sütjük, amíg a pite teteje már szépen pirulni kezd.
Próbáljátok ki, gyors, egyszerű és nagyon finom. Jó étvágyat,
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a sárgájákat, végül hozzáforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet...
Elkészítési idő: 40 PERC Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és tejszínhabbal együtt, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt tortaformába simítjuk. A pudingport elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozom. Kinyújtom. A kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt a 6 dkg liszttel elkeverem. A zsíros lisztet a nyújtott tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű