50 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaópor
25 dkg porcukor
0,4 dl rumaroma
2 dl tej
25 dkg Rama margarin
A háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.Beleöntjük egy lábasba a tejet,porcukrot,kakaót és a margarint,majd 6 percig kevergetve főzzük.Levesszük a tűzről megízesítjük rummal és belekeverjük a kekszet.
Kibélelünk folpackkal egy formát akár őzgerinc, akár egy műanyag doboz is megteszi és elsimítjuk benne a kekszes masszát.Miután kihűlt hűtőbe rakjuk.Amikor összeállt kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
Tipp: Szilva lekvárral is ízesíthetjük.
35 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 4 tojássárgáját fél csomag sütőporral és egy kis tejjel összegyúrunk. A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk. Kinyújtjuk a barna lapot, te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A 40 dkg lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot az utasításnak megfelelően fél liter tejjel, 3-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha kész, hűlni hagyjuk, néha megkeverjük, nehogy bebőrösödjön. 2. Eközben melegedni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű