Családireceptkönyv.hu

Feketeszeder szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1.2 kg szeder
1- l víz
- 1 kg cukor
- 1.5 teáskanál borkősav
- 1 kk nátrium-benzoát

Elkészítés:


A feketeszedret megmossuk, majd összeturmixoljuk.
Az 1 liter vizet, hozzáöntjük a péphez, majd egy sűrű szövésű szűrőn az egészet átszűrjük, hogy mag ne kerüljön bele. A levet beletesszük egy fazékba.
Hozzátesszük az 1 kg cukrot, a 1,5 tk borkősavat, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Lezárjuk a gázt, hozzákeverünk 1 kk nátrium-benzoátot.
Üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.Ebből a mennyiségből 2,5 liter sűrű finom szörpöt kapunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb2,5 liter sűrű szörpöt kapunk. Nagyon finom !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
75.Birsalmasajt 1.
75.Birsalmasajt 1.

A birsalmát jól megmossuk, hibás részeit eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt hámozás nélkül feldaraboljuk, lábasba szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Néhányszor megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Uborka
Uborka

A hozzávalókat felforraljuk,hozzáadjuk a tasak tartalmát és elkeverjük. A forró levet az uborkákra töltjük az üveg pereméig, majd azokat jól lezárjuk. 3. Az így elkészített savan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack lekvár sütőben
Sárgabarack lekvár sütőben

---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral. ---Fogj egy magas peremű tepsit,...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk