- 1.2 kg szeder
1- l víz
- 1 kg cukor
- 1.5 teáskanál borkősav
- 1 kk nátrium-benzoát
A feketeszedret megmossuk, majd összeturmixoljuk.
Az 1 liter vizet, hozzáöntjük a péphez, majd egy sűrű szövésű szűrőn az egészet átszűrjük, hogy mag ne kerüljön bele. A levet beletesszük egy fazékba.
Hozzátesszük az 1 kg cukrot, a 1,5 tk borkősavat, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Lezárjuk a gázt, hozzákeverünk 1 kk nátrium-benzoátot.
Üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.Ebből a mennyiségből 2,5 liter sűrű finom szörpöt kapunk.
Kb2,5 liter sűrű szörpöt kapunk. Nagyon finom !
A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. -Aprítsuk fel darabokra. -Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kg kápia parikát megtisztítok, kicsumázok, majd felteszek főzni. 1 jó közepes zellert tisztítok, szeletelek, és azt is megfőzöm. Ha a paprika és a zeller is puha, leszűröm őke...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA hozzávalók oldódásáig keverem a lét, majd a zöldségre öntöm. Lezárom, kamrapolc. (Zöldségek a kertből - kivéve karfiol - így csak ilyen kis adagokban tudom eltenni. A maradék fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű