A tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 250 g. gesztenyemassza
- 250 g. mascaspone
- porcukor / ízlés szerint és attól függően, hogy milyen a gesztenye/
- rum vagy rumaroma/ el is hagyható
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük majd hozzá keverjük a lisztet, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Kb 180 fokon 10 perc. A papír segítségével még melegen feltekerem, és így hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit jól kikeverem, és rákenem a kihűlt piskótára, majd feltekerem, már így megtöltve.
A tekercset van hogy a krém egy részével bekenem, szórok rá csokidarát, van hogy csokimázzal öntöm le.és van hogy marad csupaszon. Ez már ízlés, és alkalom dolga.
Ezt most 5 tojásból készítettem. Úgy számolunk, hogy 1 tojáshoz mindig 2 dkg lisztet+ 2 dkg cukrot adunk.
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a kávéval elkevert lisztet. 180 fokon 10-15 percig sütjük. A tejszínt, a cs...
Elkészítési idő:A mézet a kakaóporral, cukorral, margarinnal, szódabikarbónával és az egész tojással gőz fölött habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, összegyúrjuk. Három lapot nyúj...
Elkészítési idő:Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, csipet sóval ízesítjük, majd a tojásfehérjét, valamint a vizet és az ecetet is hozzákanalazzuk. Selymes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felülete...
Elkészítési idő:A cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd meg. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit...
Elkészítési idő: