A tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 250 g. gesztenyemassza
- 250 g. mascaspone
- porcukor / ízlés szerint és attól függően, hogy milyen a gesztenye/
- rum vagy rumaroma/ el is hagyható
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük majd hozzá keverjük a lisztet, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Kb 180 fokon 10 perc. A papír segítségével még melegen feltekerem, és így hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit jól kikeverem, és rákenem a kihűlt piskótára, majd feltekerem, már így megtöltve.
A tekercset van hogy a krém egy részével bekenem, szórok rá csokidarát, van hogy csokimázzal öntöm le.és van hogy marad csupaszon. Ez már ízlés, és alkalom dolga.
Ezt most 5 tojásból készítettem. Úgy számolunk, hogy 1 tojáshoz mindig 2 dkg lisztet+ 2 dkg cukrot adunk.
A kókuszos tésztához a 8 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 30 dkg kókuszreszeléket, 4 evőkanál réteslisztet és 1csomag sütőport keverek hozzá. Középmeleg sütőben ha...
Elkészítési idő: 401. A mogyorót egy serpenyőben illatosra és aranybarnára pirítom egy serpenyőben. Félreteszem, hogy kihűljön. 2. A vajat gép segítségével egy-két perc alatt kikeverem a cukorral...
Elkészítési idő:Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd pár darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig vágjuk fel apró darabokra. A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukro...
Elkészítési idő:A piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy rámával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába...
Elkészítési idő: 1