menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés-mascasponés piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor

Krém:
- 250 g. gesztenyemassza
- 250 g. mascaspone
- porcukor / ízlés szerint és attól függően, hogy milyen a gesztenye/
- rum vagy rumaroma/ el is hagyható

Elkészítés:


Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük majd hozzá keverjük a lisztet, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Kb 180 fokon 10 perc. A papír segítségével még melegen feltekerem, és így hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit jól kikeverem, és rákenem a kihűlt piskótára, majd feltekerem, már így megtöltve.
A tekercset van hogy a krém egy részével bekenem, szórok rá csokidarát, van hogy csokimázzal öntöm le.és van hogy marad csupaszon. Ez már ízlés, és alkalom dolga.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt most 5 tojásból készítettem. Úgy számolunk, hogy 1 tojáshoz mindig 2 dkg lisztet+ 2 dkg cukrot adunk.

Gesztenyés-mascasponés piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai csokois keksz
Amerikai csokois keksz

A tojásokat a Ramaval a kr. cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a mézet, a szódabikarbónát, a kakaót, a vaníliát és a legvégén a lisztet. ha jól összekavartuk, a csokit belefarigc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet
Boci szelet

♥ A csokis alaptésztához 1 tálba teszünk 1 dl olajat, 1 dl tejet, 10 dkg cukrot, és 4 tojássárgát. Habverővel alaposan összekeverjük. A száraz anyagokat külön szoktuk elkészíteni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Zabkeksz
Zabkeksz

A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nóri
Flódni
Flódni

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk (tapasztalatom szerint kézzel a legegyszerűbb), és fóliába csomagolva egy napra (de min. egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Az almás töltelé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk