Tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
5 dkg élesztő
3-4 dl tej
2 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
pici só
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
3 tojás fehérje
Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral és a kakaóval gépi habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk vékony, téglalap alakúra. Megkenjük a kakaós krémmel és feltekerjük. 3-3-at összefonunk. 37x25 cm-es zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. kb. negyed órát még hagyjuk kelni, majd megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig, majd takarékon, még kb. 25 percig sütjük.
Sütés közben még egyszer átkenhetjük tojással.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos...
Elkészítési idő:Langyos tejben/kb 1 dl/feloldom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. Egy tálba szórom a lisztet és egy mélyedést csinálok a közepébe, amibe beleteszem a margari...
Elkészítési idő:Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: