Családireceptkönyv.hu

Gyömbéres narancslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg cukkini hámozva, kimagozva
5 darab piros alma reszelve (héjastól)
5 darab narancs pucolva,(fehér részeitől megszabadítva) magtalanítva
2 citrom leve
1 kg cukor
3 csomag 2:1 lekvár zselésítő
kb 5 cm hámozott, reszelt gyömbér

Elkészítés:


A cukkinit felkockázzuk és annyi vízzel tesszük főni, hogy ne lepje el teljesen, lefedve főzzük, hamar meg van. Én botmixerrel pürésítettem. Beletettem az almát és főztem vele egy kicsit, amíg az alma is megfő. Addig a narancsot turmixoltam, hozzákevertem, a citromok levét szintén. A zselésítőt elkevertem a cukorral, belekevertem a lekvárba, bele a reszelt gyömbért és forrástól 5 perc főzés és steril üvegekbe szedve, azonnal lezárni. 5 perc fejre állítás után mehet a polcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből a mennyiségből 7 db 500 ml-s üveg lett.
Ugyan így lehet citrom dzsemet is, csak fordítva, 5 citrom bele és 2 narancs leve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalácsos sütőtöklekvár
Mézeskalácsos sütőtöklekvár

Az összetevőket elkeverjük és egy lábasban 5-6 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. A kevergetésre azért is van szükség, mert a sütőtök puffogva szereti célba venni a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Barackbefőtt
Barackbefőtt

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar IgY készítsünk Otthon Erős Pistát
IgY készítsünk Otthon Erős Pistát

Készíthetünk Édes Erős Pistát is azok kedvéért, Akik NEM kedvelik a Csípős IZT, de tudjuk, hogy mindenképpen a Csípős Az igazi. Vagy keverhetjük az, AZ édes paprikához adjunk EGY-K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baracklekvár
Baracklekvár

A megmosott gyümölcsöket tedd pár percre forró vízbe, mert így könnyebben jön majd le a héjuk (vagy ne hámozd meg, mert a héjától lesz jellegzetes savanykás íze). Miután meghámozta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk