1,5 kg cukkini hámozva, kimagozva
5 darab piros alma reszelve (héjastól)
5 darab narancs pucolva,(fehér részeitől megszabadítva) magtalanítva
2 citrom leve
1 kg cukor
3 csomag 2:1 lekvár zselésítő
kb 5 cm hámozott, reszelt gyömbér
A cukkinit felkockázzuk és annyi vízzel tesszük főni, hogy ne lepje el teljesen, lefedve főzzük, hamar meg van. Én botmixerrel pürésítettem. Beletettem az almát és főztem vele egy kicsit, amíg az alma is megfő. Addig a narancsot turmixoltam, hozzákevertem, a citromok levét szintén. A zselésítőt elkevertem a cukorral, belekevertem a lekvárba, bele a reszelt gyömbért és forrástól 5 perc főzés és steril üvegekbe szedve, azonnal lezárni. 5 perc fejre állítás után mehet a polcra.
Ebből a mennyiségből 7 db 500 ml-s üveg lett.
Ugyan így lehet citrom dzsemet is, csak fordítva, 5 citrom bele és 2 narancs leve.
a
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucoljuk a hagymákat, majd legalább negyedekre vágjuk. Beletesszük a zöldségaprítóba, és felaprítjuk vele. Aki szereti, készítheti rusztikusra (nagyobb hagymadarabokkal benne),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉdessavanyu lessz..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyalult tököt besózzuk és 1-2órán át állni hagyjuk. Ezután jól kicsavarjuk, tetejére finomra vágott kaprot teszünk. Öntsük fel gyenge ecetes vízzel, tegyünk minden üvegre szalici...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű