350 ml meleg víz,
1.e.k. méz,
1 cs szárított élesztő,
60 dkg liszt,
2 t.k. só.
A meleg vizet +mézet +élesztőt összekeverjük (futtatni nem kell) Hozzáadjuk a lisztet és szép sima tésztát gyúrunk, se kemény, se lágy ne legyen, (keleszteni nem kell) 10-12 gombócot készítünk és fél cm vastag kis pitákat nyújtunk belőlük. Letakarva 30 percig lisztezett deszkán pihentetjük ( se több, se kevesebb) 200°-ra előmelegített sütőben az alsó rácson alsó-felső sütéssel sütjük. Nagyon figyeljünk, percek alatt gömbölyűvé fújódik, ezután már csak 1-2 perc és kivesszük, mert kiszárad. Bele gyros husi+ tetszés szerinti zöldek. Mártás: natúr joghurtba fokhagyma nyomva vagy kapor aprítva vagy erős pista,
A hagymát apróra vágom, kissé megpirítom, rádobom a húst, amit kevergetés közben fehérre pirítom és aztán a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, lefedem, takarékra zárom,...
Elkészítési idő: 31) A nyers cukkinit alaposan mossuk meg, vágjuk le a kemény végét, majd csíkozzuk fel, amilyen keskeny csíkokra csak tudjuk. Ez lesz a "spagetti tésztánk". Minél vékonyabb, annál j...
Elkészítési idő:1. A hosszúmetéltet sózott forrásban lévő vízben kifőzzük, és leszűrjük. 2. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a darált so...
Elkészítési idő: