- 20 dkg borsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db krumpli
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt
- tészta
A zöldborsót megdinsztelem olajon, hozzáadom a felkarikázott zöldségeket. Kicsit pirítom őket, majd meghintem pici cukorral, liszttel és a pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Puhára főzöm és tésztát teszek bele. 5 percig forralom és melegen tálalom.
Jó étvágyat!
Lehet bele tarhonyát, csipetkét tenni. A mama rombusz tésztájával nagyon finom.
Elkészítés: A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - e...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA rostélyost kisebb kockákra vágjuk, és a csontos részekkel együtt alaposan átmossuk. Egy nagyobb lábosba feltesszük főni. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépa és petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű