60dkg finom liszt
10dkg rétes liszt
4dl langyos víz
1 élesztő
1mk cukor
1dl olívaolaj vagy étolaj
1 tk só
A kétféle lisztet és a sót egy tálban összekeverjük,közben az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
Amikor felfuttattuk az élesztőt a lisztkeverékhez adjuk az olajjal együtt és tésztát gyúrunk belőle.
A tészta lágy lesz!
Lisztezett edényben langyos helyen kelesztjük.
Majd 4 darabra osztjuk,mind a 4 darabot lisztes kézzel jól átgyúrjuk.Ismét kelesztjük,majd formázzuk és ízlés szerinti feltétet teszünk a tetejére és készre sütjük.
A kisodrott tésztára érdemes a tepsiben vagy sütőlapon rátenni a feltétet :)
1. Az olajat felhevítjük egy magas falú edényben, néhány perc alatt megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A zöldségeket julienne-re vágjuk. Kocsit időigényes, ha van, hívjunk hozzá segítséget! A tésztát készítsük el a csomagoláson leírtak alapján (van, hogy főzni kell pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 3 db tojás keményre főzzük, közben kockákra daraboljuk a csirkemellsonkát és a vöröshagymát. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű