menu

Családireceptkönyv.hu

Céklás ravioli, kecskesajtos ricottával töltve


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

88.8 g cékla (sült)
288.8 g búzaliszt (BL55)
2.2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.2 csipet só

A töltelékhez

133.3 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)
133.3 g ricotta
2.2 szál újhagyma zöldje

bors - fekete (tört)

A tetejére

8.8 evőkanál vaj (olvasztott)

Teljes elkészülési idő
30 perc sütés, 25 perc elkészítés, 30 perc pihentetés, 4 perc főzés
90 perc

Elkészítés:


A céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük.
A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben a ricottát, kecskesajtot, sót és borsot összekeverjük az apróra vágott újhagymával és hűtőbe rakjuk a tölteléket.
Fél óra pihentetés után lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 1.5 mm vastagságúra a tésztát és pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével kis kör alakú lapokat szaggatunk a tésztából.
A korongokat párba állítjuk és mindegyik pár egyik felére egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. MEgkenjük kevés tojással a széleit, rárakjuk a másik korongot, lenyomkodjuk az oldalát és villa segítségével "berácsozzuk" a raviolik széleit.
Forrásban lévő vízbe dobjuk 3-4 percre a raviolikat.
Forrón tányérra szedjük őket és olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



30 perc sütés, 25 perc elkészítés, 30 perc pihentetés, 4 perc főzés
90 perc

 Céklás ravioli, kecskesajtos ricottával töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya
Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya

A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres panírozott burgonya, csodás köret húsok mel
Fűszeres panírozott burgonya, csodás köret húsok mel

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál
Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál

A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Szalonnával rakott burgonya
Szalonnával rakott burgonya

1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk. 2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk