menu

Családireceptkönyv.hu

Céklás ravioli, kecskesajtos ricottával töltve


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

88.8 g cékla (sült)
288.8 g búzaliszt (BL55)
2.2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.2 csipet só

A töltelékhez

133.3 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)
133.3 g ricotta
2.2 szál újhagyma zöldje

bors - fekete (tört)

A tetejére

8.8 evőkanál vaj (olvasztott)

Teljes elkészülési idő
30 perc sütés, 25 perc elkészítés, 30 perc pihentetés, 4 perc főzés
90 perc

Elkészítés:


A céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük.
A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben a ricottát, kecskesajtot, sót és borsot összekeverjük az apróra vágott újhagymával és hűtőbe rakjuk a tölteléket.
Fél óra pihentetés után lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 1.5 mm vastagságúra a tésztát és pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével kis kör alakú lapokat szaggatunk a tésztából.
A korongokat párba állítjuk és mindegyik pár egyik felére egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. MEgkenjük kevés tojással a széleit, rárakjuk a másik korongot, lenyomkodjuk az oldalát és villa segítségével "berácsozzuk" a raviolik széleit.
Forrásban lévő vízbe dobjuk 3-4 percre a raviolikat.
Forrón tányérra szedjük őket és olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



30 perc sütés, 25 perc elkészítés, 30 perc pihentetés, 4 perc főzés
90 perc

 Céklás ravioli, kecskesajtos ricottával töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundáskenyér muffin
Bundáskenyér muffin

A száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt lilakáposzta, vörösborral és almával
Párolt lilakáposzta, vörösborral és almával

A zsírban meg kell karamellizálni a cukrot, közben hozzá kell adni az apróravágott hagymát. A káposztának ki kell vágni a torzsáját és viszonyla vékonyan fel kell szeletelni, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

1. A sütőt 200 fokra melegítem elő, majd egy szép, szabályos zöldséget választok, alaposan megmosom, és nagyjából két milliméterenként bevagdosom – de csak annyira, hogy a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Nokedli
Nokedli

Mielőtt elkészítenéd a tésztát, tégy fel egy kb. 3 literes lábosban vizet melegedni (ha van vízforralód, felét abban is felforralhatod – tégy bele 1 kiskanál sót. A lisztet egy al...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk