Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Currys sárgarépa-krémleves vöröslencsével


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g vörös lencse (száraz)
600 g sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál curry (őrölt)
0.5 teáskanál kurkuma
0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
200 ml mandulatej
0.5 teáskanál só
1 evőkanál olívaolaj - extra szűz

Elkészítés:


Megtisztítjuk és részben feldaraboljuk, részben lereszeljük a sárgarépákat.
A vöröslencsét feltesszük főzni hideg vízben. Apróra felvágjuk a vöröshagymát. Kevés olajat melegítünk egy fazékban, majd ha meleg, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket: a curryt, a kurkumát, a gyömbér port, majd megsózzuk. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és megfőtt vöröslencsének a felét. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
Ezután az egészet összepürésítjük egy botmixer segítségével. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és a vöröslencse másik felét. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk, majd a mandulatejet hozzáöntjük. Megkóstoljuk és ha kell, utóízesítjük. Tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a különleges, izgalmas ízvilágú leves kiváló kiegészítője lehet egy téli estének. Cukormentes, tejmentes, gluténmentes és tojásmentes is.

Currys sárgarépa-krémleves vöröslencsével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös gombaleves galuskával
Tejfölös gombaleves galuskával

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítottam. A tűzről lehúzva meghintettem pirospaprikával, majd hozzáadtam a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Csicseriborsó-krémleves
Csicseriborsó-krémleves

A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás cukkini krémleves
Mentás cukkini krémleves

A hagymát a zsiradékon megdinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát és a cukkínit, és kb. 1-2 percig pirítom – nagyon fontos, hogy ne kapjon oda (közepesen erős láng még ok). Beleszórom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros lencseleves
Magyaros lencseleves

A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Ter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk