- 30 dkg zöldbab
- 1 pár virsli
- vegeta
- pirospaprika
- fokhagyma
- tejföl
Lobogó forró vízben puhára főzöm a zöldbabot. Mikor a bab megpuhult, belekarikázom a virslit. Fél kanál pirospaprikával megszórom. a fokhagymát összenyomom és a tejföllel elkeverem.
Felhevítjük az olajat, megpároljuk rajta a hagymát, megsózzuk. Közben hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet, hogy gyorsabban puhuljon. Ráreszeljük a fokhagymát és további 1 percig keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével. Fehér borssal és sóval ízesítjük. Jól átforraljuk, majd a tű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy fazékban odateszem 2 liter vízben a megpucolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, hozzáöntöm a paradicsomlevet, sózom, és lassú tűzön elkezdem főzni fedő alatt. Eközben egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tököt alaposan megmossuk, a héját levágjuk.Kis kockákra vágjuk. 2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk. 3. Hozzáadjuk a tököt. Felöntjük...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű