6 evőkanál szezámolaj
300 g csirkemell filé
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma
100 g sárgarépa
100 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 teáskanál fűszerkeverék - wok
1400 ml víz
100 g üvegtészta (szárazon)
2 evőkanál petrezselyemzöld
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
Az újhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát is a húshoz adjuk, majd az egészet kissé átpirítjuk.
Ízlés szerint megszórjuk a kínai fűszerrel, hozzáadjuk a vizet, és az egészet puhára főzzük.
A főzés végén a levesbe tesszük az üvegtésztát. Nem kell sok ideig főzni, pár perc alatt puha lesz. Amikor elkészült, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk az elkészült kínai csirkelevest.
25 perc az előkészület, 25 perc a főzés
Egy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagy...
Elkészítési idő: 11 óra Nehézség: KözepesA fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót megdinsztelem olajon, hozzáadom a felkarikázott zöldségeket. Kicsit pirítom őket, majd meghintem pici cukorral, liszttel és a pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Pu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a burgonyát. Vágjuk kis kockákra, majd a zöldségeket (a krumpli kivételével) alacsony-közepes lángon, időnként kevergetve, 1 teáskanálnyi Deli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű