6 evőkanál szezámolaj
300 g csirkemell filé
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma
100 g sárgarépa
100 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 teáskanál fűszerkeverék - wok
1400 ml víz
100 g üvegtészta (szárazon)
2 evőkanál petrezselyemzöld
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
Az újhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát is a húshoz adjuk, majd az egészet kissé átpirítjuk.
Ízlés szerint megszórjuk a kínai fűszerrel, hozzáadjuk a vizet, és az egészet puhára főzzük.
A főzés végén a levesbe tesszük az üvegtésztát. Nem kell sok ideig főzni, pár perc alatt puha lesz. Amikor elkészült, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk az elkészült kínai csirkelevest.
25 perc az előkészület, 25 perc a főzés
A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban üvegesre pároljuk. 2. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával. 3. A kis kockákra vágott marhahúst hozzáadjuk, átkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom,és hideg vízben felteszem kis lángon főni. Amíg felhabosodik megtisztítom a zöldségeket. Amikor felhabosodott leszedem a habot és jöhetnek a zöldségek. Legelősző...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A póréhagymát felkarikázzuk, majd 2 evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük. Pár perc múlva hozzáadjuk az aprított fokhagymát, nagy c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű