menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai csirkeleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 evőkanál szezámolaj
300 g csirkemell filé
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma
100 g sárgarépa
100 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 teáskanál fűszerkeverék - wok
1400 ml víz
100 g üvegtészta (szárazon)
2 evőkanál petrezselyemzöld

Elkészítés:


A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
Az újhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát is a húshoz adjuk, majd az egészet kissé átpirítjuk.
Ízlés szerint megszórjuk a kínai fűszerrel, hozzáadjuk a vizet, és az egészet puhára főzzük.
A főzés végén a levesbe tesszük az üvegtésztát. Nem kell sok ideig főzni, pár perc alatt puha lesz. Amikor elkészült, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk az elkészült kínai csirkelevest.

Trükkök, tippek, praktikák:


25 perc az előkészület, 25 perc a főzés

Kínai csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gornyadó leves (Hurkaleves)
Gornyadó leves (Hurkaleves)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szárazbableves
Szárazbableves

1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet. 2. Amikor a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsó leves
Borsó leves

-Megtisztítjuk a zöldségeket. -Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. -Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát. -Pároljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Henrietta
Bableves
Bableves

A babot a főzés előtti este áztasd be. Másnap öntsd le róla a vizet, a zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd a babot egy nagyobb lábosba, öntsd fel négy liter v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk