menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai csirkeleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 evőkanál szezámolaj
300 g csirkemell filé
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma
100 g sárgarépa
100 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 teáskanál fűszerkeverék - wok
1400 ml víz
100 g üvegtészta (szárazon)
2 evőkanál petrezselyemzöld

Elkészítés:


A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
Az újhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát is a húshoz adjuk, majd az egészet kissé átpirítjuk.
Ízlés szerint megszórjuk a kínai fűszerrel, hozzáadjuk a vizet, és az egészet puhára főzzük.
A főzés végén a levesbe tesszük az üvegtésztát. Nem kell sok ideig főzni, pár perc alatt puha lesz. Amikor elkészült, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk az elkészült kínai csirkelevest.

Trükkök, tippek, praktikák:


25 perc az előkészület, 25 perc a főzés

Kínai csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PALÓC-LEVES
PALÓC-LEVES

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ciorba Radauteana
Ciorba Radauteana

Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egysz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk