6 evőkanál szezámolaj
300 g csirkemell filé
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma
100 g sárgarépa
100 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 teáskanál fűszerkeverék - wok
1400 ml víz
100 g üvegtészta (szárazon)
2 evőkanál petrezselyemzöld
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
Az újhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát is a húshoz adjuk, majd az egészet kissé átpirítjuk.
Ízlés szerint megszórjuk a kínai fűszerrel, hozzáadjuk a vizet, és az egészet puhára főzzük.
A főzés végén a levesbe tesszük az üvegtésztát. Nem kell sok ideig főzni, pár perc alatt puha lesz. Amikor elkészült, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk az elkészült kínai csirkelevest.
25 perc az előkészület, 25 perc a főzés
Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt (most szárított volt), kurku...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes2 hagyma felaprítva, fél fej kelkáposzta, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, kevés zeller, de mehet bele karalábé- nekem nem volt otthon - és ezt annyi vízzel felönteni, hogy épphogy elle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEz a legjobb!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű