menu

Családireceptkönyv.hu

Tojás húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g sertés darált hús (sovány)
4 db tojás (keményre főzött)
1 csokor metélőhagyma (snidling)
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
bors - fekete (tört)

100 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 bögre zsemlemorzsa
500 ml étolaj

Elkészítés:


4 db tojást keményre főzünk. A héjától megtisztítjuk. Egészben hagyjuk őket.
A darált húst befűszerezzük: A fokhagyma gerezdeket belepréseljük. A snidlinget igen apróra vagdossuk, metéljük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a kis kanál mustárral alaposan összekeverjük.
4 egyenlő nagyságú húspogácsát készítünk, melyekbe a főtt tojásokat, amit előzőleg a lisztben megforgattunk, egyenként belecsomagoljuk. Az így elkészített gombócokat bepanírozzuk. Lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. Forró olajban barnára sütjük.

Tojás húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ragacsos sült oldalas
Ragacsos sült oldalas

A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Hamburger pogácsa
Hamburger pogácsa

összegyúrjuk a hozzávalókat és 2-szer akkora pogácsákat csinálunk mint amekkora kell és olajban kisütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontos karaj petrezselymes újburgonyával
Csontos karaj petrezselymes újburgonyával

a karajnak szárazpácot készítünk: lereszeljük a gerezd fokhagymát, a lime héját, belefacsarjuk a lime levét is. Sóval, borssal elkeverjük és ebbe forgatjuk bele a csontos karaj sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Strucc tojás
Darált - Strucc tojás

1. A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. 2. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk