500 g sertés darált hús (sovány)
4 db tojás (keményre főzött)
1 csokor metélőhagyma (snidling)
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
bors - fekete (tört)
só
100 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 bögre zsemlemorzsa
500 ml étolaj
4 db tojást keményre főzünk. A héjától megtisztítjuk. Egészben hagyjuk őket.
A darált húst befűszerezzük: A fokhagyma gerezdeket belepréseljük. A snidlinget igen apróra vagdossuk, metéljük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a kis kanál mustárral alaposan összekeverjük.
4 egyenlő nagyságú húspogácsát készítünk, melyekbe a főtt tojásokat, amit előzőleg a lisztben megforgattunk, egyenként belecsomagoljuk. Az így elkészített gombócokat bepanírozzuk. Lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. Forró olajban barnára sütjük.
A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyűösszegyúrjuk a hozzávalókat és 2-szer akkora pogácsákat csinálunk mint amekkora kell és olajban kisütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa karajnak szárazpácot készítünk: lereszeljük a gerezd fokhagymát, a lime héját, belefacsarjuk a lime levét is. Sóval, borssal elkeverjük és ebbe forgatjuk bele a csontos karaj sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. 2. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz