menu

Családireceptkönyv.hu

Temesvári sertéstokány


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés lapocka csíkokra vágva
25 dkg zöldbab
30 dkg gomba
10 dkg füstölt húsos szalonna
25 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg paprika
2 db paradicsom
őrölt pirospaprika
3 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
só , őrölt fekete bors

Elkészítés:


A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a besózott húst, kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
Beletesszük a zöldbabot, a gombát és az őrölt piros paprikát. Amikor puha a hús is és a zöldbab is, beletesszük a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint borsozzuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.
Rizzsel, galuskával, vagy tésztával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizzsel, galuskával, vagy tésztával tálaljuk

Temesvári sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
BAKONYI SERTĖS SZELET
BAKONYI SERTĖS SZELET

A sertėskarajt szeleteltem, enyhėn klopfoltam, megszórtam só, bors. Majd lisztbe forgattam ės kevės zsiradėkon hirtelen átsütöttem. A vissza maradt zsiradėkon megdinszteltem egy f...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

A húst és az apróra vágott szalonnát összeöntöm, majd fűszerezem és összegyúrom. Beletesszük a rizst. A lábas aljára vízzel lemosott 1 marék savanyú káposztát és a bőrt tesszük....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Magdi
Sajtos karaj
Sajtos karaj

A karajszeleteket kiklopfolom, sóval, borssal fūszerezem. A trappista sajtot, füstölt sajtot, pirospaprikával összekeverem. A húst ebbe a keverékbe mártom, hogy jól rátapadjon a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Zsebes karaj
Zsebes karaj

1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...

Elkészítési idő: sütés kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk