Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Temesvári sertéstokány


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés lapocka csíkokra vágva
25 dkg zöldbab
30 dkg gomba
10 dkg füstölt húsos szalonna
25 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg paprika
2 db paradicsom
őrölt pirospaprika
3 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
só , őrölt fekete bors

Elkészítés:


A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a besózott húst, kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
Beletesszük a zöldbabot, a gombát és az őrölt piros paprikát. Amikor puha a hús is és a zöldbab is, beletesszük a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint borsozzuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.
Rizzsel, galuskával, vagy tésztával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizzsel, galuskával, vagy tésztával tálaljuk

Temesvári sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás csirkemájjal töltött sertéscomb
Gombás csirkemájjal töltött sertéscomb

A hagymát kockára vágjuk, kevés olajban megdinszteljük, rátesszük a kis kockára vágott csirkemájat, majd a darabokra vágott gombát, tovább dinszteljük, a végén sózzuk, borsozzuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sertéscsülök Pékné módra
Sertéscsülök Pékné módra

A sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm. A krumplit hasábokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha, belekeverem a mustárt, a citroml...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Húsos bukta
Húsos bukta

A tészta hozzávalóit összegyúrni, fél órát keleszteni, vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A közepére tölteléket rakunk és a tészta csücskeit összefogva batyut formázunk belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk