6 tojás sárgája
1 tojás fehérje
csipet só
1 teáskanál pálinka vagy rum
késhegynyi szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
annyi liszt amennyit felvesz (35 deka)
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és öt cipóra osztjuk. Hosszúkásra nyújtjuk és 10 x 10 cm-es darabokra derelyevágóval felvágjuk. Egy centiméterenként bevagdossuk. Forró olajban, hólabdaformába kisütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és vaníliás porcukorban meghempergetve kínáljuk.
A sütőformát el kell lepje az olaj. Keskeny magas falú edény.
A lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tejet csipetnyi sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára főzzük. A főzési idő felénél hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A citromok héját lereszeljük, levüket kinyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam. 1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. a máz hozzávalóit állan...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA sütőt 160 fokra melegítsük elő. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével habosra keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű