6 tojás sárgája
1 tojás fehérje
csipet só
1 teáskanál pálinka vagy rum
késhegynyi szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
annyi liszt amennyit felvesz (35 deka)
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és öt cipóra osztjuk. Hosszúkásra nyújtjuk és 10 x 10 cm-es darabokra derelyevágóval felvágjuk. Egy centiméterenként bevagdossuk. Forró olajban, hólabdaformába kisütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és vaníliás porcukorban meghempergetve kínáljuk.
A sütőformát el kell lepje az olaj. Keskeny magas falú edény.
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő:formáljunk gombócokat és pálcikára szúrva tegyük mélyhűtőbe, majd mártsuk olvasztott csokiba és szórjuk meg pörkölt diódarabokkal.
Elkészítési idő:Keverjük össze a búzakorpát a tejjel és ízesítsük folyékony édesítővel. Folyamatos kevergetés mellett főzzük meg. (Ahogy felforrt, már be is sűrűsödik és kész). Ahogy egyet rottyan...
Elkészítési idő: