Családireceptkönyv.hu

Házi Kenyér


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kovász:

* 40 dkg kenyérliszt (BL80) vagy búzaliszt
* 1 dkg élszető
* 4dl víz

Tészta:

* előre elkészített kovász
* 60 dkg kenyérliszt (BL80) vagy búzaliszt
* 0,5 dl olaj
* 2dkg élesztő
* 2 dkg só
* 2 dl víz

Elkészítés:


A kovász hozzávalóit összekeverjük (galuska állagúnak kell lennie) , lefedjük majd minimum 5 órán át pihenni hagyjuk. Legjobb ha egész éjszaka pihen.

A letelt idő után hozzáadjuk a többi hozzávalót,dagasztjuk, majd 40 percig pihentetjük, újradagasztjuk és ismét 40 percig pihentetjük.

A sütőt 250 fokra hevítjük kb 10 perc, forró, zubogó vizzel teli lábast teszünk a sütő aljába.

Közben megformázzuk a kenyeret.Jól bevizezzük. Alufóliával lefedjük, majd 40 percig sütjük. Kitakarva még 10 percig pirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Formázás: téglalap alakúra széthúzzuk a tésztát, balról, jobbról behajtjuk, majd a végekből háromszöget formázzunk és feltekerjük. Minden tekerésnél lenyomkodjuk.

Házi Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi lángos
Erdélyi lángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Spenótos-tejszínes metélt tészta
Spenótos-tejszínes metélt tészta

A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felcsíkoztam a spenótleveleket). Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hidegen kelesztett lángos
Hidegen kelesztett lángos

1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat. 2. Kidolgozás után körbe beken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Spagetti húsgombóccal, krémes-spenótos mártásban
Spagetti húsgombóccal, krémes-spenótos mártásban

A zsemlét beáztatjuk a langyos tejbe. Az újhagymát meghámozzuk, felapríjuk és 3 ek felforrósított olajon megpirítjuk. A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos hagymát. Össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk