Kovász:
* 40 dkg kenyérliszt (BL80) vagy búzaliszt
* 1 dkg élszető
* 4dl víz
Tészta:
* előre elkészített kovász
* 60 dkg kenyérliszt (BL80) vagy búzaliszt
* 0,5 dl olaj
* 2dkg élesztő
* 2 dkg só
* 2 dl víz
A kovász hozzávalóit összekeverjük (galuska állagúnak kell lennie) , lefedjük majd minimum 5 órán át pihenni hagyjuk. Legjobb ha egész éjszaka pihen.
A letelt idő után hozzáadjuk a többi hozzávalót,dagasztjuk, majd 40 percig pihentetjük, újradagasztjuk és ismét 40 percig pihentetjük.
A sütőt 250 fokra hevítjük kb 10 perc, forró, zubogó vizzel teli lábast teszünk a sütő aljába.
Közben megformázzuk a kenyeret.Jól bevizezzük. Alufóliával lefedjük, majd 40 percig sütjük. Kitakarva még 10 percig pirítjuk.
Formázás: téglalap alakúra széthúzzuk a tésztát, balról, jobbról behajtjuk, majd a végekből háromszöget formázzunk és feltekerjük. Minden tekerésnél lenyomkodjuk.
Az olívaolajon megprítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem megy....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felolvasztjuk a spenótot. 2. Felhevítjük az olajat egy lábasban. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és világos rántást készítünk belőle. 3. Ráöntjük a spenótot a rántásra. Felöntjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. Egy pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rárakom a darált húst, fehéredés után pedig ízlés szerint fűszerezem(só, bors, majoranna, kecsap, milánói alap) és milánói szószt ké...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes