Kovász:
* 40 dkg kenyérliszt (BL80) vagy búzaliszt
* 1 dkg élszető
* 4dl víz
Tészta:
* előre elkészített kovász
* 60 dkg kenyérliszt (BL80) vagy búzaliszt
* 0,5 dl olaj
* 2dkg élesztő
* 2 dkg só
* 2 dl víz
A kovász hozzávalóit összekeverjük (galuska állagúnak kell lennie) , lefedjük majd minimum 5 órán át pihenni hagyjuk. Legjobb ha egész éjszaka pihen.
A letelt idő után hozzáadjuk a többi hozzávalót,dagasztjuk, majd 40 percig pihentetjük, újradagasztjuk és ismét 40 percig pihentetjük.
A sütőt 250 fokra hevítjük kb 10 perc, forró, zubogó vizzel teli lábast teszünk a sütő aljába.
Közben megformázzuk a kenyeret.Jól bevizezzük. Alufóliával lefedjük, majd 40 percig sütjük. Kitakarva még 10 percig pirítjuk.
Formázás: téglalap alakúra széthúzzuk a tésztát, balról, jobbról behajtjuk, majd a végekből háromszöget formázzunk és feltekerjük. Minden tekerésnél lenyomkodjuk.
A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felcsíkoztam a spenótleveleket). Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat. 2. Kidolgozás után körbe beken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk a langyos tejbe. Az újhagymát meghámozzuk, felapríjuk és 3 ek felforrósított olajon megpirítjuk. A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos hagymát. Össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű