Palacsinta:
fél liter tej
1 kg liszt
csipet só
2 tojás
buborékos ásványvíz....
Hortobágyi:
0,5 kg darált hús
1 sűrített paradicsompüré
bors
majoranna
tejföl
hagyma
A hortobágyi: 0,5 kg darált hús, 1 sűrített paradicsompüré... Sima pörkölt, hagyma olajon fonnyasztva, bele a darált húst, a paradicsompürével, plusz bors, majoranna, só, amikor megpuhult a hús. Le kell szűrni és a szaftot félretenni. Előtte a szaftból pár kanállal bele kell tenni a húsba és ez a töltelék. A félretett szaftba bele kell kutyulni egy nagy tejfelt, ez meg majd evéskor a tetejére.
elkészítés A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rostélyos szeleteket kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és kb. 1 dl olajban, erős tűzön a szeletek mindkét oldalát elősütjük. 2. A húsokat kiszedjük, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst hosszabbra felcsíkozom. Zsíron lepirítom a vékonyra csíkozott szalonnát, majd kiszedem, a zsírjával együtt. Megdinsztelem az aprított hagymát és fokhagymát, utána borr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeletekre mustár, só, fokhagyma, bors keverékét kenjük és így pácoljuk egy éjszakát. 2. Másnap karikára vágjuk a vöröshagymát, és megforgatjuk rajta a húst, fehéredési...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű