1 kg húsos sertésoldalas
7 ek barbecue szósz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 dl víz
A citromos rukkolához
100 g rukkola
1 citromból nyert citromlé
1 csipet bors
Az oldalast feldaraboljuk (1 darab = 2 csont szélesség), sózzuk, borsozzuk. Tűzálló edénybe rakjuk őket, és ráöntünk 1 dl vizet. Lefedve 180 fokos sütőbe tesszük addig, míg a hús megpuhul. Nálam ez most 1 óra 20 perc volt.
Amikor megpuhult, a kész barbecue szószban megforgatjuk, és további 20 percre berakjuk a sütőbe fedő nélkül, hogy megpiruljon.
Míg a husi pirul, elkészítjük a salátát. A rukkolát folyó víz alatt leöblítjük, majd megszárítjuk (salátaszárítóban vagy ennek híján egyszerű konyhai papírtörlővel). A citrom levét kifacsarjuk, csipetnyi borsot teszünk bele, elkeverjük, majd ráöntjük a salátára. Összeforgatjuk.
Ha a hús szépen megpirult, a salátával tálaljuk, és már fogyaszthatjuk is.
Tipp: A húsra tálaláskor csepegtettem pár csepp citromlevet is.
sütési hőfok: 180°C
A kemencét kb 4 óra alatt felfűtöm, közben előkészítem az ételt. A malacsütő edényt a sertészsírral kikenem. A csülköket alaposan átkenem a mustárral, és rászórom a fűszerek nag...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: NehézA kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük majd összekeverjük a darált hússal és az átmosott , lecsöpögtetett rizzsel. Sóval,borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felszeletelt húst gyengén klopfold ki, (a zsíros részeket vágd át,) sózd, borsozd, s pihentesd egy fél órát. 2. Majd forgasd lisztbe, felvert tojásba, végül a reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz