menu

Családireceptkönyv.hu

Barbecue oldalas citromos rukkolával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg húsos sertésoldalas
7 ek barbecue szósz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 dl víz
A citromos rukkolához
100 g rukkola
1 citromból nyert citromlé
1 csipet bors

Elkészítés:


Az oldalast feldaraboljuk (1 darab = 2 csont szélesség), sózzuk, borsozzuk. Tűzálló edénybe rakjuk őket, és ráöntünk 1 dl vizet. Lefedve 180 fokos sütőbe tesszük addig, míg a hús megpuhul. Nálam ez most 1 óra 20 perc volt.
Amikor megpuhult, a kész barbecue szószban megforgatjuk, és további 20 percre berakjuk a sütőbe fedő nélkül, hogy megpiruljon.
Míg a husi pirul, elkészítjük a salátát. A rukkolát folyó víz alatt leöblítjük, majd megszárítjuk (salátaszárítóban vagy ennek híján egyszerű konyhai papírtörlővel). A citrom levét kifacsarjuk, csipetnyi borsot teszünk bele, elkeverjük, majd ráöntjük a salátára. Összeforgatjuk.
Ha a hús szépen megpirult, a salátával tálaljuk, és már fogyaszthatjuk is.
Tipp: A húsra tálaláskor csepegtettem pár csepp citromlevet is.
sütési hőfok: 180°C

Barbecue oldalas citromos rukkolával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt - Fannika féle
Fasírt - Fannika féle

A zsemlét tedd vízbe, majd ha megszívta magát, akkor nyomogasd ki belőle a nedvességet. A hagymákat aprítsd fel, majd a húst, a zsemlét, a tojást, a fűszereket és a hagymát gyúrd ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Baconbe tekert sonkával, sajttal töltött karaj
Baconbe tekert sonkával, sajttal töltött karaj

A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FŰSZERES TARJA
FŰSZERES TARJA

A felszeletelt kiklopfolt, sózott tarját ,paprikás lisztbe mártom és hirtelen kisütöm mindkét oldalát. Egy nagy edénybe pakolhatom és tarka borssal megszórom. A visszamaradt olajb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Jóasszony pecsenyéje
Tarja - Jóasszony pecsenyéje

1. A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. 3. A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk