Családireceptkönyv.hu

Birsalmás, gesztenyés kacsasült


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész pecsenyekacsa
4 db birsalma
300 g hámozott egész gesztenye

sütőzacskó

Elkészítés:


Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba helyezzük, melyet lezárunk és tepsibe tesszük. A zacskót néhány helyen késsel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson. Forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmaszeleteket és bő félóra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.

Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar zselés cukor
zselés cukor

1 / A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összeka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Mákos, diós bejgli
Mákos, diós bejgli

http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/makos-dios-bejgli/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor, kókuszos-mandulás
Szaloncukor, kókuszos-mandulás

A tejszínt a kókuszreszelékkel és a vanília magjaival felforralom. 3-4 részletben a fehér csokoládéhoz keverem, félreteszem. Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk