20 dkg fagyasztott, előfőzött királyrák
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
4 újhagyma
arasznyi póréhagyma
1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika
4 db lehéjazott paradicsom
2 közepes burgonya
8 ek olívaolaj
2 erőleveskocka
4 ek fehérbor
chilipaparika
1 doboz konzerv vörösbab
só
1 kk fűszerpaprika
1 kk citromlé
hirdetés
A rákot felengedjük és lecsepegtetjük.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit 1 cm-es kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot, meg a burgonyát is.
A zöldségeket az olajon, kevergetve 8-10 percig pároljuk, majd 1,5 liter vízzel felöntjük.
A leveskockát beledobjuk, borral ízesítjük.
Közben a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez adjuk.
Kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük,...
Elkészítési idő:◾️A babok végeit levágjuk, majd feldaraboljuk és megmossuk őket. ◾️Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük. ◾️Közben hozzáadjuk a babérlevelet és a sót is. ◾️Az...
Elkészítési idő: 60 percA húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...
Elkészítési idő: