25 dkg porcukor
30 dkg étcsokoládé
5 dkg mandulapehely
15 dkg sótlan vaj
4 tojás
20 dkg őrölt mandula
1 narancs reszelt héja
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
Az étcsokoládét és a vajat egy tálba tesszük és felolvasszuk, majd hozzákeverjük a reszelt narancshéjat. A szűraz hozzávalókat is belekeverjük és robotgéppel összedolgozzuk. Amikor a tészta már megfelelő állagú sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 40-50 percen át. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és a tetejére csorgatjuk, hagyjuk megszáradni és kínálhatjuk is.
A margarint lassú tűznél felolvasztjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, a kakaót, a diót, a tojást, és egy kanálnyi lisztet. Mindezt jól összekeverjük, és egy előkészített formába adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport elkeverjük. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukrot, a tojásokat, vajat, mézet jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A muffin formát kibéleljük muffin papírral, majd a tésztát bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű