12 db-hoz
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szóda vagy bubis ásványvíz
- só
- fél dl olaj a tésztába
- kicsi olaj a sütéshez
1- fentieket összekeverjük, ez a jó arány, sok kísérletezés után, pont ennyi kell, nyilván lehet hígítani, sűríteni ízlés szerint
2- kisütjük, kb. 11.12 db lesz, sütő mérettől függően
A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk. A k...
Elkészítési idő:Elkészítése: A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarj...
Elkészítési idő: