12 db-hoz
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szóda vagy bubis ásványvíz
- só
- fél dl olaj a tésztába
- kicsi olaj a sütéshez
1- fentieket összekeverjük, ez a jó arány, sok kísérletezés után, pont ennyi kell, nyilván lehet hígítani, sűríteni ízlés szerint
2- kisütjük, kb. 11.12 db lesz, sütő mérettől függően
A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe. A csokoládét 150 m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral.Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott vajat majd összekeverjük.A rizslisztet összeforgatjuk a sütöporral majd a porcukros tojásos keverékhe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűpuha vajat, a cukrot és a citromhéjat 3 perc alatt habosra kevertem a kézi mixerrel, hozzáadtam a citromlevet, vaníliát és a sót, majd a lisztet, mandulát és búzadarát és csak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű