50 dkg káposzta
20 dkg kolbász
30 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes db vöröshagyma
2 dl tejföl
2 csapott ek liszt
2 l víz
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, a karikára vágott kolbászt és a káposztát.
Megszórjuk fűszerpaprikával, és felengedjük vízzel.
Beletesszük a vékony cikkekre vágott kolbászt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor már majdnem puha a káposzta, hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, és készre főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, és behabarjuk.
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű