50 dkg káposzta
20 dkg kolbász
30 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes db vöröshagyma
2 dl tejföl
2 csapott ek liszt
2 l víz
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, a karikára vágott kolbászt és a káposztát.
Megszórjuk fűszerpaprikával, és felengedjük vízzel.
Beletesszük a vékony cikkekre vágott kolbászt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor már majdnem puha a káposzta, hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, és készre főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, és behabarjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát félfőre vágjuk, a répát karikára, a zellert kockára. Egy nagyobb lábasban kevés olajat hevítünk, s a hagymát kb. 10 percig pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk apróra. A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. Fazékban, kis olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát. Rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A hagymát, a fokhagymát és a krumplit felkockázzuk, a káposztát vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük a fokhagymával együtt, sózzuk-borsozzuk. Hozzáa...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Nehéz